Lissa

Lissa

Friday, September 12, 2014

LIEBSTER AWARD

Pertama kali ditag untuk Liebster Award hehehe thanks to mama3farhanah :)

Peraturan Liebster Award :
● mention blogger yang calonkan anda dan letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
● jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau
● calonkan 11 blogger lain yang anda tengok followers kurang daripada 1000
● buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut
● maklumkan kepada those bloggers
 
 So, ini jawapan kepada soalan yang ditujukan kepada Lissa  :)
 
 
1. Nyatakan negeri kelahiran anda?
Perak.. huuhu tapi xpernah tinggal sana

2. Pendidikan tertinggi anda?
DECE huhuuhu

 3. Selesa tinggal di kampung atau bandar? Nyatakan sebabnya.
Bandar, sebab dibesarkan dalam suasana yang kalut dan moden

4. Ada lesen memandu?
Yes 

5. Negeri yang belum pernah anda singgah dalam Malaysia?
Huish! Tak terkira :/

6. Makanan yang disukai?
 Banyak! tapi paling suka apa sahaja dimasak oleh mama Lissa

7. Apakah warna yang digemari?
Blue and White... sweetkan? 

8. Anak ke berapa dalam keluarga?
1
 
9. Lagu yang anda gemari?
Banyak :)
 
10. Kereta idaman anda?
hehe CRV
 
11. Apakah nama sekolah rendah anda?
Lissa belajar di 2 sekolah rendah hehehe.. 1. SK. CONVENT  2.SK. SERI AMAN
 
Ok..done! Sekarang Lissa calonkan 11 blogger yang bertuah:
 
 
 Ini pulak soalan-soalan yang perlu anda jawab.. Senang je :)
 
1. Bulan kelahiran anda?
2. Binatang yang anda takuti?
3. Lagu jiwang yang anda suka?
4. Sekolah menengah terakhir anda?
5. Warna kegemaran anda?
6. Sifat peribadi anda?
7. Nama manja?  
8. Pelakon pujaan?
9. Cerita Bollywood yang anda suka?
10. Jika diberikan peluang untuk menyertai 1 program realiti, anda akan
 menyertai program mana?  
11. Bila kali terakhir anda menangis?
 
CUKUP SUDAH :) SELAMAT MENJAWAB hehehe...
 
   

21 comments:

  1. thanks lissa for the nominated. Nanti isma dah buat i'll tell you ok. :D

    ReplyDelete
  2. salam dear.actually i nominate u dua kali.sebab same post on 2 of my blog.hee

    ReplyDelete
  3. Tag Awak Di Sini http://sayasukala.blogspot.com/2014/09/liebster-award-tagged-by-lisa-d-blog.html

    ReplyDelete
  4. Hai, saya dah buat... nanti singgah link ni ye.. Thank you anyway.

    http://ismahasmi.blogspot.com/2014/09/liebster-award-kali-kedua.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..salam perkenalan..saya follow awak :D

    http://hanamarsom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. assalammualaikum.. wah cantik blog.. zyla tgh bw ni.. jemput singgah ke blog zyla..

    http://terjemahanhati8.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. as salam tuan tanah..
    tahniah anda ada blog yg banyak info

    jemput blogworking
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan, saya tag awak untuk liebster award.. jemputlah.. :)

    http://chien-puterirahsia.blogspot.com/2014/09/blogger-liebster-award-2.html

    ReplyDelete
  10. Best gak macam ni.. lebih memeriahkan blog...nak join macam mn...

    ReplyDelete
  11. senang je.. kalau ditag, Miela kena jawab semua soalan dan seterusnya tag 11 kwn lg hehe

    ReplyDelete
  12. done follow u...follow me back yaa...
    http://eikorina.blogspot.com

    ReplyDelete